Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@09:08:52 GMT

درآمد صداوسیما از تبلیغات مسابقات ورزشی چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۹۹۱۸

درآمد صداوسیما از تبلیغات مسابقات ورزشی چقدر است؟

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، یکی از ابهامات موجود که هرگز تاکنون ازسوی سازمان صداوسیما به صورت شفاف در رابطه با آن پاسخی داده نشده، میزان واقعی درآمدهای این سازمان از محل تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی است. اینکه به صورت سالانه و در یک سال مالی، سازمان صدا و سیما چه میزان پول از این مسیر کسب می‌کند؟

نکته قابل‌تامل این که با توجه به وضعیت اسفناک اقتصادی ورزش ایران، آنچه باید از سوی متولیان امر مدنظر قرار گیرد، این است که برآورد درآمدهای حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی باید بر اساس واقعیت لحاظ شود تا این گونه بتوان سهم واقعی ورزش کشور را پرداخت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا رقم واقعی به دست آمده از این مسیر در سال ۹۹ معادل ۵۰ و در سال ۱۴۰۰ معادل ۱۵۰ میلیارد تومان است؟ مسئله ای که نیازمند تامل و واکاوی هرچه بیشتر است و باید در این زمینه تدابیر لازم در راستای پرداخت واقعی حقوق هر یک از بخش ها اندیشیده شود. چرا که ورزش ایران بیش از هر زمان دیگری با بحران مالی روبرو است و اگر نتواند درآمدهای لازم را از این طریق نیز به دست آورد، مسیر چالش‌برانگیزی را در آینده تجربه خواهد کرد؛ مسیری که به فروپاشی فعالیت‌های بخش خصوصی در این وادی منجر می‌شود.

یک مقام مسئول در وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سازمان صداوسیما ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان و حتی شاید بیشتر از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی درآمد دارد، تصریح کرد: این درحالی است سازمان صداوسیما عدد بسیار ناچیزی را از میزان درآمد تبلیغاتی پخش مسابقات ورزشی به حساب خزانه واریز می‌کند.

بنا بر این گزارش، برای اولین بار، بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۹۹ مشخص شد که به استناد بند (پ) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف هستند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانه‌داری کل‌ کشور واریز کنند. وجوه واریزی از محل ردیف ۴۹-۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره (۹) این قانون به نسبت ۳۰ درصد در اختیار وزارت ورزش و جوانان (برای کمک به فدراسیون‌های مربوطه) و ۷۰ درصد در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد. در این قانون همچنین درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی موضوع بند (پ) ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه در ردیف ملی ۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته که بر این اساس سهم سازمان صداوسیما ۳۵ و سهم وزارت ورزش ۱۵ میلیارد تومان تعیین شد.

همچنین بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شد که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود، بنابراین سهم وزارت ورزش و جوانان از سهم تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی که ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ معادل ۳۰ درصد است که برابر ۴۵ میلیارد تومان می شود و مطابق قانون بودجه، در سال جاری صدا و سیما باید این مبلغ را به ورزش ایران پرداخت کند.

باید خاطرنشان کرد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نیز درآمد حاصل از تبلیغات ناشی از پخش مسابقات ورزشی ۳۱۵ میلیارد تومان برآورد شده که باید به نسبت ۳۰ به ۷۰ بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما تقسیم شود که سهم وزارت ورزش معادل ۹۴.۵ میلیارد تومان و سهم صداوسیما معادل ۲۲۰.۵ میلیارد تومان خواهد بود، البته نهایی شدن این اعداد منوط به تصویب لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی و تبدیل آن به قانون است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین جنگ یمن بودجه 1401 پیک ششم کرونا اومیکرون دهه فجر تبلیغات مسابقات ورزشی تلویزیون صدا و سیما مذاکرات وین جنگ یمن بودجه 1401 پیک ششم کرونا اومیکرون دهه فجر وزارت ورزش و جوانان سازمان صدا و سیما سازمان صداوسیما میلیارد تومان قانون بودجه بودجه سال بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باشگاه های ورزشی زنجان زیر ذره بین نظارت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ امانی بااشاره به اینکه فرآیند و نحوه نظارت بر باشگاه‌های ورزشی استان زنجان طی جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه مشخص شده است، گفت: رویکرد نظارتی اداره کل ورزش و جوانان استان به باشگاه‌های ورزشی صرفا مچ گیری نیست بلکه تعداد زیادی از باشگاه‌های ورزشی استان با مواد قانونی آشنایی ندارند و سرکشی‌ها و نظارت‌ها در راستای آگاه بخشی به آنها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تخلفاتی در باشگاه‌های ورزشی انجام می‌شود که پس از کشف و شناسایی در کمیته‌های تخلفات باشگاه‌ها و اماکن ورزشی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان زنجان با بیان اینکه نظارت بر باشگاه‌های ورزشی به صورت جدی پیگیری می‌شود، گفت: انجام این کار علاوه بر پیشگیری از تخلفات موجب خدمت رسانی بهینه به مراجعه کنندگان می‌شود.

امانی افزود: هم اکنون نظارت بر باشگاه‌های ورزشی در چهار سطح شامل ادارات شهرستانی، هیئت‌های ورزشی، هیئت پزشکی ورزشی و اداره کل ورزش و جوانان استان انجام می‌شود.

استان زنجان ۶۰۰ باشگاه ورزشی و بیش از ۵۰ هزار بیمه شده ورزشی دارد.

دیگر خبرها

  • 615 ورزشگاه ورزشی در کردستان ثبت شد
  • (ویدئو) وزیر ورزش: صداوسیما باید «حق پخش» را بدهد، چون باشگاه‌های ما الان از این حق محروم هستند
  • تجلیل از ۱۰۰ دانشجوی برتر مسابقات ورزشی دانشگاه پیام نور کرمان
  • کریمی سرپرست دبیر کلی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی شد
  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ؛ ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • کاری که تلویزیون با ما می‌کند!
  • باشگاه های ورزشی زنجان زیر ذره بین نظارت
  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • ۴.۵میلیارد درآمد فدراسیون از جریمه در ۱۷روز